2011. december 9., péntek

Önéletrajz minták

Modern típusú

Személyes adatok:
Név:
Születési hely és idő:
Lakcím:
Családi állapot: (férfiaknál: egyedülálló, nős/nőknél: hajadon, férjezett)
Tel:
E-mail:


Tanulmányok:
2010- .....
1999-2003 ..... Gimnázium, Szarvas + szakirány pl. informatika
1991-1999 ... Iskola, Szarvas


Tanulmányi versenyek:

Országos versenyek:
2003 Országos Arany János Balladamondó Verseny; különdíj
2001 Országos Arany János Balladamondó Verseny; részvétel

Megyei versenyek:
2003 József Attila Vers és Prózamondó Verseny, Orosháza;2. helyezés
2002 Sinka István Vers és Prózamondó Verseny, Szeghalom, Vesztő; 3. helyezés


Munkatapasztalat: (ha van)



Nyelvtudás:
  • Angol nyelv: középfokú C típusú nyelvvizsga
  • Német nyelv: kommunikációs szintű nyelvtudás / középszintű érettségi

Egyéb ismeretek:
  • Alapfokon számítógépes ismeretek
  • B kategóriás vezetői engedély

Képességek, személyiségjegyek:
  • kreativitás
  • jó kommunikációs készség
  • önálló munkavégzés képessége
  • rugalmasság
  • csapatszellem

Érdeklődési kör:
  • Színház
  • Mozi
  • Szabadidősportok: kenu, úszás

Fizetési igény: ...-tól .... - ig


Szarvas, 2005. november 25. Kis Béla


Az új típusúhoz motivációs levelet is csatolni illik, célja hogy felkeltse az érdeklődést magunk iránt.

A motivációs levél / kísérő levél több célt is szolgál:


- Összefoglalja az önéletrajzban csak vázlatosan leírt szakmai pályafutásunkat.
- Felkelti a figyelmet, és ösztönzi az olvasót az önéletrajz elolvasására valamint annak részletesebb áttanulmányozására!
- A motivációs levél világít rá a fontos dolgokra, melyek a megpályázott pozíció szempontjából hangsúlyosak lehetnek.
- Mutat valamit a személyiségünkből, céljainkból, elért eredményünkből.

A motivációs levél / kísérőlevél külalakja és tartalma:

Legfeljebb egy oldalas legyen a motivációs levél, négy fő részből és maximum négy-öt bekezdésből álljon!

- Hivatkozás ( Jelentkezés indoklása, figyelemfelkeltés)
- Önéletrajz összefoglalása ( Lényegi rész, melyben a munka elnyeréséhez szükséges tapasztalatok, tanulmányok, és az elért eredmények találhatók)
- Motiváció, célok meghatározása (Miért jelentkezik? Miért szeretné betölteni az állást?)
- Személyiségének jellemzése



Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ezúton szeretném a HVG 4. számában (újságnév vagy internetes cím) meghirdetett csoportvezetői pozíciójukat megpályázni. (Amennyiben konkrét pozíciót pályázol meg, feltétlenül tüntesd fel, hogy hol leltél rá a hirdetésre, és mi a pozíció pontos neve, esetleg hivatkozási száma.)

Mint ahogyan önéletrajzomból is kitűnik, több mint 8 éves tapasztalattal rendelkezem, és nagy gyakorlatot szereztem pénzintézeti vonalon. (Összefoglalva írd le a tapasztalataidat, összesen hány év gyakorlattal rendelkezel, vagy összesen hány évig volt részed egy-egy tevékenységben.) Számomra nem gond 10-20 fős csoport irányítása, és összefogása, az esetleges munkatársi konfliktusok kezelése, szem előtt tartva a minőségi ügyfélkapcsolatot.

Tanulmányaim során átfogó ismereteket szereztem a pénzügyi, gazdasági vonalon, és készen állok arra, hogy tovább képezzem magam amennyiben szükséges. (Foglald össze tanulmányaidat, és esetleg írd le, miért választottad ezt a területet, mi miatt áll közel hozzád.)

Több mint 3 éves pénzintézetnél eltöltött vezetői gyakorlatom után családi – férjem –építőipari vállalkozásában tettem próbára magam. Sokrétű sikereket értünk el, mind munkaerő-fejlesztés, mind forgalomnövekedés szempontjából. (Írd le az elért eredményeidet!) Jelenleg szeretnék visszatérni újra a pénzügyi a területre, hiszen ezt a területet érzem igazán testhezálló munkakörnek. (Írd le, hogy miért szeretnél váltani, és miért tetszene számodra a megpályázott állás)

Munkatársaim kitartó, lelkiismeretes, segítőkész embernek ismertek meg. (Írd le néhány, max. 3-4 pozitív tulajdonságodat, kerüld az elcsépelt kifejezéseket, mint pl. megbízható) Célom egy olyan stabil munkahelyen, hosszútávon, fiatalos környezetben dolgozni, ahol munkámmal hozzájárulhatok a cég sikereihez. (Végül vázold fel a céljaidat!)

Székesfehérvár, 2008.01.15.

Üdvözlettel:

Fül Elek






Motivációs levelem

Tisztelt Szűcs Róbert, Szerkesztő Úr!

Ezúton szeretném a Hihetetlen magazin 2010-es évi 7. számában meghirdetett újságírói állását megpályázni.

Mint ahogyan önéletrajzomból is kiderül 10 éve foglalkozom a tiltott régészettel és az eltűnt civilizációk történelmével. Számomra nem probléma utánajárni az új információknak, mivel informatikai ismereteim birtokában könnyen hozzájutok ezekhez.

Szeretek csapatban dolgozni, véleményt cserélni, új ismeretekre szert tenni.

Hobbim révén átfogó ismeretekre tettem szert Egyiptom ősi mitológiájától kezdve a NASA eltitkolt Hold aktáin át az UFO kutatásig, és készen állok arra, hogy egy új csapat része legyek.

Azért választottam ezt a területet, mert gyerekkorom óta boncolgatom az élet nagy kérdéseit, és úgy érzem a tudásszomj nem akar alábbhagyni nálam.

A munkában teljes gőzzel dolgozok, lelkesedek az új, érdekes feladatokért, kitartó és lelkiismeretes, precíz munkát végzek.

Így tehát tanulni szeretnék önöktől, hogy ismereteimet bővítsem, szeretnék az önök csapatához tartozni és a sikereikhez hozzájárulni.

Erdőkertes, 2011. december 10.


Üdvözlettel:

Sárközi Anita






Hagyományos önéletrajz

1981. október 21-én születtem Szarvason. Szüleim dr. Fül Albert ügyvéd és dr. Fül Albertné középiskolai tanár. Két testvérem van. Nővérem jogász, öcsém érettségiző gimnazista.

Tanulmányaimat Szarvason a Benka Gyula Általános iskola ének-zenei tagozatán kezdtem. A nyolc év alatt végig jeles tanuló voltam. Érdeklődtem az irodalom, a történelem, ill. a nyelvek iránt, ezért jelentkeztem a szarvasi Vajda Péter Gimnázium nyelvi osztályába. Tanulmányaim során angol nyelvből C típusú nyelvvizsgát szereztem. Német nyelvből kommunikációs szintű nyelvtudással rendelkezem.

A gimnáziumban is jeles eredményt értem el, irodalomból és ének-zenéből dicséretes jelest. Számos irodalmi (vers - és prózamondó, balladamondó szépkiejtési) versenyen vettem részt. Megyei versenyeken - több alkalommal - 1-3. helyezett voltam. Legkiemelkedőbb eredményem az Országos Arany Balladamondó verseny különdíja volt. Szabadidőmben szívesen tanulok nyelveket és sportolok.

2003-ban sikeresen érettségiztem, és felvételt nyertem a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudomány Karára. Különösen a magánjog iránt érdeklődöm. A polgári jogból "jó"-ra vizsgáztam, és az évfolyamdolgozatomat is a polgári jogból, a közös tulajdon gyakorlati problémáiról írtam.

A tanulás mellett szeretnék közelebb kerülni a jogi gyakorlathoz, ezért pályázom az ügyvédi iroda kisegítő jogi munkatársi állására.


Szarvas, 2005. november 10.

Fül Elek

Szarvas, Vajda Sándor u. 3

5540