2012. február 7., kedd

Az oltások (érvelés vagy vmi hasonló akar lenni)

Az oltások

Az oltások „elkerülhetetlenek” szoktuk hallani, a „szükséges rossz” , csakhogy mi bizonyítja hasznosságukat? Honnan tudhatjuk, hogy azt kapjuk amit kértünk és nem placebo? Bízhatunk-e alulfizetett orvosaink gyógyszerfelírásában, vizsgálati eredményeink közlésében és úgy egyébként a diagnózisok valós kezelésében? Arról nem is beszélve, hogy ingyen semmi sincsen és az oltások ára akár a csillagos ég is lehet, a kormány ebből is hasznot húz és akik korruptak orvosként őket sem zavarja a „szegény embert az ág is húzza” téma. Az oltások negatívan hatnak az emberekre, nemcsak egészségügyileg!


Kezdjük az elején, ki tudja mit szórnak a repülőgépek a fejünkre, halálos vírusokat? Hogy aztán a kormány „kidolgozhasson” oltóanyagot és bezsebelje a támogatást. A H1N1-nek új kifejlesztett változata a H5N1 állítólag 50%-ban halálos. Az amerikai kormány megrendelte Kínától, több internetes portál is írt erről a tényállásról. Az a legkevesebb, ha egy beadott oltástól az ember lázas lesz és maximum pár napig ágynak dől. Egy gyógyszerésztől hallottam, hogy sokszor a gyógyszerekben nem halottak a baktériumok és ez nem hogy segítené az immunrendszert, de a szervezetbe kerülésük után ezek a baktériumok felélednek és károkat okoznak. Az én példámon okulva bárki egyik napról a másikra lehet gyógyszerallergiás, elég hozzá egy megfázás és egy elég sok mesterséges anyagot tartalmazó gyógyszer, ami csalánkiütéssel, arcfeldagadással jár. És még én viszonylag jól jártam, ha azt vesszük.

Vannak placebo hatású készítmények például a fejfájás és fájdalom csillapítók. Az ember elméje csodálatos, nagyszerű dolgokra képes, így arra is, hogy bármit elhitessen "gazdájával". Kutatók vizsgálták a placebo befolyást és arra a következtetésre jutottak, hogy az optimistább, a holisztikusabb egészségszemléletre és az alternatív terápiákra nyitottabb emberek valamivel jobban elfogadják a placebo használatát is. A felmérések szerint az orvostársadalom egy jelentős része nemcsak támogatná a placebo alkalmazását, de használja is azt.

Nagyon megdöbbentőt olvastam szintén egy internetes oldalon: http://vilaghelyzete.blogspot.com/2011/09/vedooltasokban-leukemia-aids-es-rak.html

"

A világ egyik legnagyobb vakcina szakértője, a Mercknek dolgozó Dr. Maurice Hilleman beismeri a leukémia, AIDS és rák vírusok jelenlétét védőoltásokban ."

Hihetetlen... és ők mégis megtehetik, a kormányok, FBI, IMF, NASA, WHO, Pentagon, szabadkőművesek, illuminati és kitudja még milyen titkos és hivatalos társaságok hamisítják meg életünket és zárnak be minket egy mátrixba és az "igazság odaát van..."
Az oltások fontosságához visszatérve itt egy újabb példa csakhogy szemléltessem én mért nem oltattam be magam a H1N1 ellen. Egyik ismerősöm elsőként rohant az orvosi rendelőbe, hogy "védelmet" szerezzen a már a szomszédban sunnyogó vírus ellen. Nem is kell mondanom nem telt el pár nap és már beteg is volt, járhatott gyógyszereket felíratni, hiányzott a munkahelyről és mellette 2 hónapig beteg volt. Ezzel szemben én, aki makacs voltam kutyabajom nem volt.

Gondolkozzunk el emberek, mennyi felesleges mérget viszünk be mindennap szervezetünkbe az ételekkel, adnánk még egy lökettel neki? Nem elég éppen ez is?! Ha persze a gyógyszeriparnak dolgozna mindenki, akkor mások nyomorából gazdagodnánk meg, talán lelkiismereti furdalások nélkül, de a társadalom áldozatai vagyunk. Ne hagyjuk, hogy vezessenek minket az "áldoktorok", együnk több biozöldséget, gyümölcsöt, óvjuk környezetünket! Peace.

Avantgard

Jelentése: "előörs" katonai kifejezés

Előzménye: naturalizmus, impresszionizmus, szimbolizmus ->"izmusok" XIX. század
Baudlelaire az emberi lélek örvényének titkait nyitogatta, de a verselésében nem volt újító. Hagyományos műformákat használt Verlaine és Rimbaud is, a tradicionális formák továbbcsiszolása.

Mit akarnak?
Megújítani akartak valamit, mindent újrakezdeni.
Provokatív, polgárpukkasztó szándék, magamutogató feltűnősködés, virtuskodó akrobatika is jellemezte.
Nemcsak a régi világ művészetével fordulnak szembe, hanem magával a polgári társadalommal is. Új erkölcsöket, új életszemléletet, életstílust, új társadalmat akartak megteremteni.



Kubizmus "cubus= kocka"

Először a festészetben jelentkezett, Pablo Picasso-nál. A természeti látványt geometriai formákra (henger, kúp, gömb) igyekezett egyszerűsíteni.
Az irodalomban Apollinaire műveiben jelenik meg.





Futurizmus "jövő"
Olaszország (Filippo Tommaso) Marinetti tette közzé. A futuristák a jövő művészetét kívánták megteremteni. Rajongtak a modern, nagyvárosi életért és technikai civilizációért, a gépekért.
Szerették a veszélyt, a küzdelmet, a vakmerőséget, megmámorosodtak a sebességtől, látták a háború szépségét.
Az oroszokat is érintette pl. Majakovszkij-t, de Kosztolányinak is van pár futurista verse.
"Szabad szavakat" használtak (elhagyva a nyelvtani kapcsolóelemeket).
Festő: Boccioni.







Expresszionizmus "kinyomás, kisajtolás, kifejezés"
Az impresszionizmus ellen mozgalmaként jött létre. A természettől " függetlenül" a művész belső látomásait, érzéseit, lelki élményeit törekszik kivetíteni. Németországban fontos ez az irányzat.


Edvard Munch: A kiáltás
Tiltakoznak a háború ellen, részvétet éreznek a szenvedő emberekkel. Utópikus gondolatok, eszményi jövő, egy emberibb világ próféciája.
A lírában jellemző a mondatépítkezés lazasága, felkiáltások, nyomatékos szavak, szenvedély, belső látomások kivetítése.
A festők a lélekállapotokat érzékeltetik: félelem, fájdalom, szorongás.




Dadaizmus (1916-22)
A háború ellen lázadó korszak, Svájcban, Zürichben született meg. Látszólag értelmetlen, a szavakat önkényesen egymásra dobáló szövegek voltak alkotásaik.





Szürrealizmus "realizmusfölöttiség"
A két világháború közötti időszak mozgalma, franciák alapították e mozgalmat, de a leghatékonyabb nemzetközi irányzattá vált.
Hatással volt rájuk Freud tanítása, a tudatalatti lelkivilág fölfedezése. Legfőbb módszerük az "automatikus írás" (önműködő írás) a lélek mélyrétegeiből felmerülő gondolatok, képek, látomások, minden logikai-értelmi ellenőrzés nélkül való lejegyzése.
A lírában a költői kép önállósodott, elvont és konkrét fogalmak fonódtak össze, érzéseket sugall, hangulatokat éreztet, hasonlatokba és metaforákba helyezi el érzelmeit.
Az epikában nagyobb teret kap a "belső monológ", időfelbontás.
A dráma "epikus színház", megjelenik a narrátor.

Festészet: Salvador Dali


Kaffka Margit (1880-1918)

1880-ban született Nagykárolyban, szegény lányként nevelkedett.
1989. Szatmárnémetiben szerezte meg az apácáknál tanítói oklevelét.
Tanított Miskolcon, Újpesten, Angyalföldön, felhagyva a tanítással írói pályájára koncentrált.
1918. spanyolnátha áldozata lett kisfiával együtt.
1918. a Nyugat munkatársa.
1912. Színek és évek - asszonyregény szecessziós, impresszionista stílusú mű
1903. Petike jár - anyaságlíra
1916. Litánia - méltó élettársra lelt asszony szerelmét írja le versében