2010. december 2., csütörtök

Elektronikus levelezés

  • Elektronikus levelezés. A levelezőprogram használatának és beállításának bemutatása a gyakorlatban
  • Ismertesse az elektronikus levelezés alapfogalmait!
  • Ismertesse az elektronikus levél részeit!

Levelezőprogramok szolgáltatásai

A levelezőprogramok az e-mail-ek küldésére és fogadására használható programok, ezeket különböző protokollok ismeretével teszik lehetővé. Az online (interneten lévő) programok egy fiókhoz kötődnek és főleg smtp és pop kapcsolatokkal dolgoznak. Az offline programok függetlenek a fiókoktól, több is megadható nekik és szélesebb protokoll csomagot támogatnak.

Alap funkció a küldés/fogadáson kívül. A levelek csoportosítása mappákba, az elküldött és fogadott levelek és csatolmányok tárolása. Az archiválás és levelek törlése is gyakori funkció. Ritkábban található meg, de hasonlóan fontos a levelek vezérlésének lehetőségei, ilyen a prioritás beállítása, az olvasási, fogadási visszaigazolás és a levelek visszahívása is.

A küldés funkcióban megtalálható az állomány csatolása mellyel a szövegen kívül fájlokat is küldhetünk. A címzetteket több féleképpen adhatjuk meg, címzettként, titkos címzettként és másolatot kap ként is. Ezek a levél más-más részébe kerülnek be.
A fogadott leveleknek a csatolmányait letölthetjük és egy fogadott levelet továbbíthatunk, vagy válaszolhatunk rá.

Feladatok: Mutassa be egy levelezőprogrammal a levelek küldésének, fogadásának módját, a csatolmányok kezelését. A program további alap funkcióinak használatát.